Escrit Primàries Alella. Març 2024. "Taula rodona ciutadana"
 
Versió per imprimir
Primàries Alella
  • L'1 de març, Primàries Alella vam celebrar un debat en format de taula rodona amb el títol L'AFECTACIÓ DELS MACROPROJECTES URBANÍSTICS EN EL FUTUR DEL NOSTRE POBLE, una quarantena de persones de totes les edats vàrem debatre sobre el futur del poble i de les mancances d'habitatge social per joves i grans que patim a Alella. No podem exposar les conclusions en aquest petit espai que l'ajuntament posa a disposició dels grups de l'oposició, però les portarem al ple i les penjarem a les nostres xarxes.

    Tanmateix, hem estat fent una enquesta que us detallem a continuació:

    1- Creus que els megaprojectes urbanístics transformadors del poble d'Alella com La Serreta o La Miralda són beneficiosos pel present i futur de la seva gent: SI: 12% NO: 88%

    2- Creus que a Alella fan falta més habitatges: SI: 55% NO: 40% No contesten: 5%

    3- Creus que en l'adjudicació d'habitatge social hauria de ser un mèrit l'arrelament a Alella: SI: 95% NO: 5%

    4- Creus que els megaprojectes urbanístics transformadors del poble s'haurien d'aprovar mitjançant una CONSULTA POPULAR: SI: 96% NO: 4%

    El què és inequívoc és que la gent vol una consulta ciutadana per decidir sobre els grans temes de vida i poble.

    Per altra banda, al ple de febrer es va aprovar una moció de Primàries Alella per la creació d'una comunitat energètica pública/privada per avançar cap a l'autoconsum. Primàries Alella demanava que es posessin en marxa immediatament les feines prèvies, malauradament la moció va ser esmenada pel govern municipal de manera que aquest marc temporal no s'ha definit i no sabem quan es portarà a terme, podria ser mai.

    Divendres 23 de febrer va venir a signar el Llibre d'Honors de l'Ajuntament d'Alella la consellera d'Educació, la Senyora Anna Simó, Primàries Alella hi era amb la voluntat de representar a totes les persones que ens van votar i poder fer unes preguntes sobre educació.

    En concret vam preguntar a la consellera per la situació que pateixen els nens i nenes amb altes capacitats, molt sovint amb risc de fracàs escolar i grans oblidats pel sistema educatiu català.

    La consellera va reconèixer la greu situació d'aquest col·lectiu i ens va manifestar la seva voluntat de posar remei a aquesta injustícia. Primàries Alella li agraïm que finalment, i després de molts anys de demanar-ho les persones afectades, el departament d'educació hagi decidit actuar sobre aquest problema que, en part, podria ser responsable de les xifres tan altes de fracàs escolar a Catalunya.

Pujar al principi de la pàgina