Escrit Alella Primer-PSC. Febrer 2024. Entorn"
 
Versió per imprimir
Alella primer PSC
  • En el passat Full, vam escriure aquí, fent una crida a la responsabilitat ciutadana davant la sequera. També, no podia ser d'una altra manera, l'Ajuntament pren mesures de contenció en el consum reduint al màxim el malbaratament de l'aigua en tots els seus equipaments, parcs i jardins, complexos esportius, engegant campanyes de conscienciació... Durant aquestes últimes setmanes el sistema Ter-Llobregat ha arribat a baixar dels 100 hm³ que marca el llindar del primer estat d'emergència. Segur que ens en sortirem entre tots, però no serà suficient esperant i desitjant que plogui. Hem de ser part activa en la solució. Com a Ajuntament els primers.

    Per una altra banda, aquest febrer s'inicien les obres de la placeta del carrer Àfrica. L'espai públic l'adoptem les persones mitjançant les vivències que tenim en ell. Les administracions podem fer molt per millorar aquestes experiències mitjançant obres urbanístiques que tinguin en compte diversos aspectes per crear entorns més funcionals, estèticament agradables i sostenibles. Aquest serà el cas d'aquesta intervenció al barri d'Alella de Mar. A més de l'arranjament del paviment i de la unificació amb el parc infantil de la gegantona Facunda, es plantaran arbres que aconseguiran dotar a la plaça d'ombra, un petit refugi climàtic natural entre l'asfalt. Es superaran els desnivells de la plaça amb graons (existeixen millors seients per uns adolescents?) i els escocells dels arbres seran ubicacions perfectes per col·locar bancs que convidaran a seure i fer petar la xerrada. Una millora també per les terrasses dels restaurants i pels comerços de la zona que podran gaudir de l'ampliació de les voreres i que el passeig per l'entorn serà més pràctic i agradable. Volem agrair als veïns i als comerços, que hagin sabut veure en tot moment els beneficis de l'actuació per sobre de les incomoditats i molèsties que suposaran els quasi quatre mesos d'obres.

    Un altre dels temes al que des del nostre grup, com a part de la comissió de cooperació internacional, li estem dedicant molta atenció, és al conflicte que es viu a la franja de Gaza preocupats per la greu crisi humanitària. Intentarem entendre millor que està passant amb la tertúlia que organitzem pel dia 8 de febrer a Can Lleonart amb Laurent Cohen, Alys Samson i Saif Abukeshek. Si podeu, assistiu. Serà molt interessant.

    Parlant d'assistir, moltes ganes de parlar amb vosaltres a les audiències públiques de barri que comencen aquest 12 de febrer.

Pujar al principi de la pàgina