Escrit Gent d'Alella març de 2022. "Creixement poc sostenible?"
 
Versió per imprimir
gda
  • Gent d'Alella sempre ha apostat per un creixement amb contenció, mesurat i adaptable a la realitat que ens envolta. 

    La proposta ha estat sempre mantenir l'essència de poble. Un poble amb casc urbà menut, però amb una àrea municipal muntanyosa gran. Un poble, sovint prop de Barcelona, i d'altres vegades allunyat. 

    La gent del nostre poble se sent orgullosa de pertànyer a aquesta Alella tan màgica que tenim. Però cada cop hi ha més ciutadans que no veuen amb bons ulls els grans esdeveniments urbanístics que estan per venir.  

    Grans projectes com són a la zona de la Serreta on es planeja edificar al voltant de 200 pisos (el que pot suposar prop de 600 persones i no menys de 400 cotxes); o el pisos de la Miralda, on està concebut que hi edifiquin uns 60 pisos (prop de 180 persones i no menys de 120 cotxes).

    Però cal pensar i rumiar que Alella no és un planícia com Vic o Lleida.  Alella és una població limitada per muntanya, per la població del Masnou i gairebé tocant de mar. És una vall que no podem ofegar amb grans i mastodòntiques infraestructures.

    Cal pensar en petits projectes, que no es vegin com una amenaça que trenquin l'harmonia de poble, però sobretot cal esmerçar-nos en buscar l'equilibri de serveis i de mobilitat. Alella no està preparada ni urbanísticament, ni a nivell de infraestructures, ni sobretot a nivell de serveis.

    Gent d'Alella no ha estat mai d'acord amb aquestes macro actuacions, i ara que s'apropen les actuacions definitives, tot i ser una mica tard, creiem que caldria replantejar-les i parlar-ne de nou. De les grans construccions i de les petites. 

    No ens cal potser edificar tant, i potser si replantejar-nos de revisar quantes grans cases de les nostres urbanitzacions estan quedant deshabitades, i si les podríem reconvertir en habitatges comuns, per a 2-3 famílies, per exemple.

    Cal veure si podem buscar equilibris i solucions a tot el que s'apropa, que tot i que no vindrà de cop, i s'allargarà entre 5-10 anys, suposarà un increment de població de entre 1.000 i 1.500 habitants. 

    Ens agrada l'Alella que tenim, i sabem que hem de seguir creixent, però amb seny. 

    SALUT I PAU!!

Pujar al principi de la pàgina