Escrit Gd'A juliol de 2019. Incendis i boscos
 
Versió per imprimir
gda
  •  Benvolguts veïns: En el moment de redactar aquest escrit, l'incendi de les Terres de l'Ebre està encarrilat encara que no extingit. Han estat uns dies de molt esforç i dedicació d'unes persones que s'han jugat la vida, literalment, per dominar una situació descontrolada. També cal tenir presents a tots els veïns afectats i desallotjats, que en molts casos ho han perdut tot, sense tenir cap culpa. Per què s'ha produït una situació tan greu? Per què, durant uns dies no es va poder controlar el foc i es parlava que podia arribar a cremar 20.000 ha?

     A Gent d'Alella pensem que la situació d'abandonament dels nostres boscos és la causa principal. Les administracions han donat l'esquena als boscos des de fa anys. HAN CONFÓS PROTEGIR LA NATURA AMB NO TOCAR-LA. No tocar-la perquè ningú es preocupa de retirar els arbres secs que treuen espai i llum als joves. No tocar-la, perquè tenim una plaga que és el Tomicus, que debilita els arbres i no es retiren els que estan malalts, de manera que s'afavoreix la propagació.

     A Gent d'Alella estem a favor d'un aprofitament sostenible dels boscos perquè és imprescindible per a la societat. Estem a favor de disminuir la densitat dels nostres boscos, mitjançant la retirada d'arbres morts o malalts. Estem a favor de l'aprofitament de la matèria combustible que s'obtingui per a diversos fins industrials i creadors de llocs de treball. Estem a favor de la neteja de les herbes que creixen, mitjançant l´ús de ramats de cabres i ovelles com tenen en els municipis del nostre voltant i com hi havia al nostre poble en els anys 80. Estem a favor de fer mes amples les franges de seguretat a certes zones a tocar d'habitatges. 

     I si tots aquests raonaments no mouen a les administracions encarregades a ocupar-se del sanejament i cura dels boscos, el nostre Ajuntament té l'obligació de dir-los que perllongar més temps aquesta situació de deixadesa ens conduirà a situacions cada vegada més greus i més difícils de controlar. Senyors polítics: Si hi hagués morts alguna vegada, seran bombers, voluntaris ADF i veïns. Volen Vostès aquesta responsabilitat?

Pujar al principi de la pàgina