Filtrar esdeveniments
Escrit AP-CP octubre de 2018: "Octubre: passat i present"
 
Versió per imprimir
  • Alella Primer-CP

    En el Ple del darrer mes de setembre, moltes van ser les preguntes en relació amb la situació de la plantilla de la policia local. Cert és que tenim els efectius que ens pertoquen com a població de menys de 20.000 habitants, com també és cert que les circumstàncies en les que es troba actualment aquest cos requereix de solucions ràpides per tal de resoldre la situació extrema en la que es troba i perquè no es torni a repetir un fet com el del passat 20 de setembre. Tal i com vàrem dir en el Ple, més val tard que mai, i de ben segur que la mesura extraordinària d'iniciar un procés de contractació per tràmit d'urgència per ocupar un nombre de places interines per als cos de policia farà possible que la seva feina pugui ser realitzada amb totes les garanties. Des d'aquestes línies volem agrair la tasca de la nostra policia local i la seva implicació per tal de garantir la seguretat de tots els veïns i veïnes d'Alella.

    D'altra banda, acabem de celebrar tot just un any de l'1 d'octubre, sens dubte un dia trist per la violència exercida pels cossos de seguretat de l'estat cap a totes aquelles persones  que lliurement volien expressar els seus anhels. Per aquest motiu nosaltres vàrem votar a favor de posar el nom a un espai del municipi amb aquesta data prou significativa.

    Continuem pensant que cal construir una Catalunya al voltant del catalanisme, des de la nostra història i amb el compromís de forjar una societat catalana moderna, oberta i plural dins d'una Espanya i d'una Europa federals.

    El nou govern a Espanya ens obre una possibilitat real que hem d'aprofitar per trobar  una solució política al carreró sense sortida en el que ens trobem, respectant el marc legal i sense judicialitzar el problema.  Que serveixi com a base per establir ponts de diàleg entre catalans, però també entre catalans i la resta d'espanyols, per construir propostes polítiques acordades i que els ciutadans i ciutadanes de Catalunya puguem decidir amb el nostre vot.

    Però per això també caldrà canviar la lògica actual de majories i minories, de vencedors i vençuts, de la imposició, per la lògica del diàleg, la negociació i l'acord a partir del reconeixement d'errors i la voluntat d'entendre i respectar les raons de tothom.

Pujar al principi de la pàgina