Filtrar esdeveniments
Escrit CDC gener de 2016: "Better Together"
 
Versió per imprimir
  • Logo convergentsPodemos ha guanyat les eleccions espanyoles a Catalunya. És un fet. L'altre fet és que l'independentisme (ERC + DiL) ha tret menys vots que PSOE + C's + PP. Fins aquí els fets, la resta són teories i un bla bla per a vestir el sant. No podem estar contents. Per entendre'ns: que a Alella hagi estat Democràcia i Llibertat la llista més votada, per davant d'ERC, no ens fa especialment feliços. Que ERC hagi aconseguit un trist diputat més que DiL, amb una diferència de 0'9% dels vots, no ens causa cap infelicitat. El que no ens agrada gens és haver perdut posant una pista d'aterratge a l'unionisme més demagog. Podemos ha promès un referèndum que no està ni estarà mai en condicions de complir, ni imposarà com a condició per investir cap candidat a la Moncloa, ni res.

    Teníem a les nostres mans guanyar aquestes eleccions i així pressionar l'estat i la comunitat internacional. Podíem i hauríem d'haver guanyat. És més que evident que la simple suma ERC + DiL supera en cinc diputats a Podemos. Si refem les gràfiques electorals es veurà clarament que 17 és molt més que 9 + 8: d'haver-se activat Junts pel Sí avui el color de Catalunya no seria lila i el missatge al món seria inequívoc, reforçant el resultat del 27S. I estem convençuts, a més, que d'haver-se mantingut la unitat el vot independentista s'hauria mobilitzat molt més. ANC, Òmnium i AMI s'haurien posat les piles i molts dels 465 mil vots que diumenge es van quedar a casa haurien sumat, sense comptar ja amb la CUP. És un fet que el camí és la unitat independentista, i no aquest simulacre de fair play que hem hagut de suportar per campanya electoral. Per cert, s'hi pot comptar amb la CUP?

    L'error ha estat tan gran que fa mal d'ulls. Per experiments ja vam tenir les eleccions europees. Si es va a Madrid per aplicar el programa de Junts pel Sí i actuar d'acord amb el mandat de les urnes i les nostres institucions, per què no hi hem anat junts? Què anem a fer a Madrid que justifiqui el format autonomista amb què hem participat en les eleccions d'un estat del que volem marxar?

    És Nadal i ens quedarem amb la lectura més positiva de tot plegat: l'error comès el 20D valida plenament l'encert de Junts pel Sí el 27S. Prou d'experiments i pors i prenguem nota per si la CUP, com sembla estar interessada, ens porta carbó per Reis i hem d'anar a noves eleccions el març. El vot és la nostra força i hem de saber guanyar. Votar ens farà independents. Bon Nadal i feliç any 2016!

Pujar al principi de la pàgina