Filtrar esdeveniments
Escrit Gd'A juny de 2016. "Primer any de mandat d'un alcalde de corbatí"
 
Versió per imprimir
  • gda

    Si els corbatins estiguessin de moda, l'Alcalde en duria. Dedicat en cos i ànima a la complaença d'amics i saludats als actes i festes, cada cop es fa més avinent el desori intern a l'Ajuntament i alguns nyaps de greus conseqüències.L'últim, la desaparició de la portalada de Can Calderó, fotografiada a la revista de Gent d'Alella de març de 2014 per a il·lustrar l'abandonament del patrimoni arquitectònic. Vam preguntar-li al Ple i no vam tenir respostes convincents de l'enderrocament il·legal d'aquest be protegit del que ni es va assabentar.

    Fa dos anys ja manifestàvem el nostre desacord amb les obres a Can Serra, ara denunciades per AxA-CUP, que demana responsabilitats sobre una llicència de restauració que considera il·legal, amb les obres a mitges i edificacions sense llicència a diversos indrets. La masia és irrecuperable.

    A qui ens pregunteu sobre l'edificabilitat del nou hotel a Can Balcells o sobre la nova benzinera. La veritat, tenim dificultats creixents per accedir a la informació. En el darrer Ple, l'Alcalde ens ha dit que està elaborant un protocol d'accés als documents i a la informació pels regidors de l'oposició. Ja no podem preguntar als funcionaris ni consultar en el moment un expedient. El comitè que atorga el segell Infoparticipa a la transparència estarà encantat de tenir-ne una còpia!.

    Fer fora de l'edifici principal a l'oposició, minvar la nostra capacitat de control, acumular instàncies ciutadanes sense resposta, fitxar un gerent (60.000€ de sou +20.000€ costos de la SS), incrementar el desgavell urbanístic i patrimonial, desocupar un dels habitatges “okupats” o la desaparició de l'arxiu de La Falange és part del balanç del primer any.

    Donem la benvinguda als nous agents de policia (ocupen places buides des de fa quasi dos anys) i agraïm els serveis prestats pel Cap Joan Carles Pindado, pre-jubilat el 31 de maig.

Pujar al principi de la pàgina