Filtrar esdeveniments
Escrit Gd'A maig de 2017. "Segueixen les okupacions, augmenta la indignació"
 
Versió per imprimir
  • gda

    Tenim un govern que confon informació amb auto propaganda; participació amb preguntar sobre frivolitats  i que creu que la comunicació només ha d'anar en un sentit: de d'alt a baix. El Full no dóna veu als veïns: és propaganda en estat pur.  Si el govern  pregunta  públicament és per coses tant “transcendentals” com posar nom a l'Escola Bressol en el seu dia i, aviat, al nou Casal.

    La indignació, les preguntes i els suggeriments dels veïns que van assistir a les audiències de seguretat han estat silenciades, tot i expressar  un missatge clar: el govern ha de prioritzar la seguretat i la lluita contra les okupacions. S'ha demanat millorar l'enllumenat de zones fosques, sobre les càmeres de videovigilància policial i una mobilització als ajuntaments per a reformar les lleis que faci efectiva l'acció policial. Abans de començar, li vam proposar a l'Alcalde fer una acta de les audiències de seguretat i fa unes setmanes li vam enviar el nostre resum. La resposta és NO, no hi haurà acta pública sobre el que diuen els veïns: qui no va assistir no sabrà el que es va explicar.

    L'Alcalde no és només el màxim responsable de la Policia Local, com diu la llei, sinó que des  del  novembre és el regidor de Governació.  Fins les okupacions i l'audiència del Gener de 2016, la visió i la direcció del govern d'ERC respecte a la nostra policia ha estat exclusivament la d'una policia de trànsit i assistencial, treien la policia de l'entrada del poble, amb l'efecte dissuasori i de seguretat que tenia. Prova d'això és:

    - Pressupostos de Governació congelats

    - Inversió en trànsit (recordareu càmera de la vergonya davant de l'Estanc)

    - Places de policia vacants sense cobrir durant anys

    - Envelliment de la plantilla i zero polítiques de motivació i projecció de carrera professional.

    - Manca de mitjans de tot tipus (vehicles, tecnologia, ....)

    - La inversió important va ser en totxo: la nova caserna

    - No hem tingut un “mapa delinqüencial” d'Alella fins la incorporació fa pocs mesos del nou Cap de Policia.

    Hem de posar fi a aquesta situació. Per això, des d'aquí fem una crida a totes les persones afectades o que vulguin participar en una trobada sobre les okupacions per a lluitar amb  totes les nostres forces.  Escriu-nos o truca'ns si vols ser convocat.

Pujar al principi de la pàgina