Notícies
Publicat l'1 de març de 202401.03.2024
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Les tarifes de l'aigua s'incrementaran en els consums més elevats
Aixeta

El Ple va donar llum verda a la proposta de revisió de tarifes presentada per Agbar en el Ple extraordinari i urgent celebrat el 15 de febrer. Les noves tarifes, que han de ser aprovades per la Comissió de Preus de Catalunya abans d'entrar en vigor, busquen un doble objectiu: poder fer front a l'increment del 33% del preu de l'aigua en alta que aplica Aigües Ter-Llobregat des del gener i, d'altra banda, incentivar l'estalvi i incrementar el cost als consums més elevats. Des de l'octubre de 2015 no s'havien introduït modificacions tarifàries. 

La quota fixa s'incrementa de 7,69 a 10,48€ mensuals per a tots els abonats i la de jubilats que reuneixen una sèrie de requisits passa de 3,85 a 5,25€ al mes. Els usuaris que tinguin reconeguda per part de l'ACA la tarifa social del cànon de l'aigua tindran una bonificació del 100% de la quota de servei. 

L'augment de les tarifes de subministrament no serà lineal sinó que es farà reajustant els trams de consum per tal que paguin més els que més aigua consumeixen. El primer tram de fins a 15 m3 al mes per abonat es desdobla en dos, de manera que es crea un primer de fins a 9 m3 al mes, que no incrementa el preu, i un segon de fins a 15 m3, al qual s'aplicarà el preu del segon tram actual. 

Segons els consums del darrer trimestre, el 67% de les llars, més de 2.000 abonats, se situen en el primer tram i només tindran l'increment de 2,8€ mensuals (8,4€ al trimestre) de la quota fixa de servei. Pel que fa als industrials, el 65% no supera els 9 m3 al mes, i no tindran un augment de les tarifes de subministrament. 

L'Ajuntament recomana a la ciutadania mirar la factura de l'aigua per veure el seu consum. Cal multiplicar per 1.000 els m3 consumits i dividir-los entre el termini comprés de factura (90 dies, aproximandament, perquè la factura és trimestral) i pel nombre de persones que resideixen a la llar.

Les tarifes es van aprovar amb el vot a favor d'ERC+SxA, Alella Primer-PSC i Primàries Alella, l'abstenció de Per Alella Junts-CM i el vot en contra del PP. 

Tarifes de l'aigua

Pujar al principi de la pàgina