Notícies
Publicat l'1 de març de 202401.03.2024
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Les mesures d'estalvi d'aigua aconsegueixen reduir el consum a 204 l/hab/dia
Airejadors d'aigua

Les mesures excepcionals que l'Ajuntament ha posat en marxa des de la declaració de l'emergència, l'1 de febrer, i l'esforç de les llars per estalviar aigua han aconseguit una significativa baixada del consum: s'han consumit 12.000 m3 menys al conjunt de la població (un total de 57.427 m3 al mes d gener, passant de 232 a 204 l/hab/dia. Aquesta reducció és important, perquè està a tocar de la dotació permesa que és de 200 l/ hab/dia que estableix la fase d'emergència, però cal fer un esforç més per reduir el consum pensant, sobretot, en la possibilitat d'arribar a estadis més crítics de 180 i 160 l/hab/dia.

El càlcul fixat per al municipi d'Alella es basa en una població de 9.700 habitants que és l'assignada per l'ACA. Aquesta xifra no està actualitzada amb el nombre de persones empadronades que està al voltant dels 10.300 habitants. Tampoc es té en compte en aquest càlcul les persones que resideixen a centres sociosanitaris i no consten al padró. L'Ajuntament exposarà aquesta situació a l'ACA per tal que reajusti les dades de població.

Veure la taula amb les dades de consum 

Dades de consum d'aigua
Novetats normatives

El 15 de març entra en vigor la nova Ordenança d'estalvi d'aigua que estableix les mesures que hauran d'aplicar les noves construccions per protegir el medi ambient i per aconseguir un ús eficient i racional de l'aigua.

D'altra banda, el Ple del 29 de febrer va aprovar definitivament l'Ordenança que regula l’ús d'aigua en situació de sequera i fixa les sancions en cas de no complir les restriccions. Aquesta Ordenança està pendent de publicació de l'aprovació definitiva.

Més informació a alella.cat/sequera.

Acte informatiu obert al públic el 13 de març

L'Ajuntament ha programat per al 13 de març una xerrada informativa oberta a tota la ciutadania per tractar el tema de la sequera, resoldre dubtes i donar consell d'estalvi d'aigua. A la sessió, que es farà a les 19 h a la Sala Carquefou de l'Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella, també es lliuraran airejadors d'aigua per a les aixetes.

Activitats escolars

L'Ajuntament ha mantingut reunions amb les direccions dels centres educatius per tal d'avaluar la situació i estudiar mesures reductores dels consums i pedagògiques per treballar a les aules amb l'alumnat.
S'ha posat a disposició de les escoles material didàctic personalitzat adreçat a les escoles on s'explica de manera molt visual tot el cicle de l'aigua del municipi. El fulletó inclou consells d'estalvi d'aigua i un qüestionari per posar a prova els coneixements adquirits sobre aquest tema. També s'han programat visites de l'alumnat a l'exposició “Operació Aigua” i es faran activitats educatives a l'entorn del Dia Internacional de l'Aigua que se celebra el 22 de març. Aquest mateix dia, a les 11 h s'ha programat un espectacle familiar Goteta, l’última gota d'aigua a la Plaça de l'Ajuntament. 

Pujar al principi de la pàgina